Son yazılar

12/06/2015

ELMALI HAVUÇLU TARÇINLI KEK



Görülmeye değer lezzetteki geleneksel tatlı tarifleri
Enfes lezzetlerle dolu tüm pasta tarifleri
ilginizi çekebilecek muffin tarifleri

ELMALI HAVUÇLU TARÇINLI KEK
Kekler arasında favori kekim diyebileceğim bir lezzet var şu an karşınızda. Klasik olan bir kek bu sefer bambaşka bir tarzda çıkıyor karşınıza. Bu keki denediğinizde evinizi saran enfes kokuya hayran kalacaksınız. Lezzeti ve görüntüsü ile beğeni toplayan kekimiz şimdilerde sınıfında ilk sıralarda yerini almaya başladı. Şimdi en çok denenen ve beğeni alan kekimizin tarifine gelelim. Sizlerden isteğim denediğiniz tüm tarifler için lütfen beğeni ve yorumlarınızı ihmal etmemenizdir. Yapacağınız yorum ve beğenilerin denemek isteyen diğer kişiler için referans teşkil edeceğini unutmayınız. Sevgi ile...




Pakmayanın geleneksel lezzeti Mayalı Rulo kek tarifime BURADAN ulaşabilirsiniz.
Frambuaz soslu kek tarifime BURADAN ulaşabilirisiniz.
Vişneli Selanik Keki tarifime BURADAN ulaşabilirisiniz.
Çikolatalı Islak Kek tarifime BURADAN ulaşabilirsiniz.
Madlen Kek tarifime BURADAN ulaşabilirsiniz.
Bol çikolatalı Portakallı Kek  tarifime BURADAN ulaşabilirsiniz.
Kadayıflı Kek tarifime BURADAN ulaşabilirsiniz.

MALZEMELER: 

-2,5 su bardağı un
-3 adet yumurta
-1 çay bardağı sıvı yağ
-2 su bardağından az şeker
-2 adet orta boy havuç
-2 adet elma
-2 tatlı kaşığı tarçın
-1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
-1 paket kabartma tozu
-Üzerine pudra şekeri

HAZIRLANIŞI:

Önce iç malzemelerimizi hazırlayarak işe başlıyoruz. Bunun için elmalarımızı, havuçlarımızı çok çok minik küpler halinde doğruyoruz. Klasik havuçlu kekte olduğu gibi rendeleyerek yapmamamın amacı ağıza daha dolu aromatik bir tat vermesidir. Doğradığımız havuç ve elmalarımızı bir kaba alıyoruz ve tarçın ile kıyılmış ceviz ekleyerek karışımı iyice harmanlıyoruz.
Kek harcımızı yumurta ve şekerden başlayarak iyice kar beyazı olana kadar çırpıyoruz.  Sırası ile sıvı yağ, un ve en son kabartma tozunu ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz. Karışımımıza elmalı, tarçınlı harcımızı da ekledikten sonra kaşık ile karıştırıyoruz. İstediğimiz orta boy bir kalıbı yağlayarak harcımızı döküyoruz.
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 35-40 dakika arası kontrol derek pişiriyoruz. Soğuyan kekimizn üzerine pudra şekeri serpiştiriyoruz. 

Yukarıdaki açıklama yazımda da belirttiğim gibi sizlerden isteğim denediğiniz tarifler için yorum ve beğenilerinizi eksik etmemeniz. Yapacağınız yorum ve beğenilerin diğer denemek isteyen kişiler için referans teşkil edeceğini unutmayınız. 

En güzel ve lezzetli kek tariflerim için http://emelcelezzetlianlar.blogspot.com.tr/search/label/KEKLER

Diğer güncel tüm tariflerim için ise http://emelcelezzetlianlar.blogspot.com.tr/ adresimi ziyaret etmeyi unutmayınız.

Afiyet olsun. 















Paylaş:

2 yorum :

Gmail hesabı olmayanlar YORUMLAMA BİÇİMİ kısmından ANONİM'i seçerek yorum yazabilirler. İsminizi de belirtmeyi unutmayınız. İlginiz için teşekkürler.

 
ÜSTTE ÇIK
Copyright ©Tüm Hakları Saklıdır.izinsiz kullanılamaz. 29.02.2016 Emelce Lezzetli Anlar .