Gerçekten enfes bir tatlı. Hafif oluşu da bir o kadar istek uyandırıyor. misafirlerim için her zaman mönü listemde yer alan ve çok ta beğeni toplayan farklı bir tatlı. İster sıcak ister soğuk yiyebileceğiniz bu tatlıyı denemenizi ısrarla öneririm.
MALZEMELER:
2 adet orta boy patates
1 su bardağı irmik
Yarım kalıp tereyağı
1 su bardağı şeker
3-4 damla limon aroması
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı süt
ŞERBETİ:
2 su bardağı su
1,5 su bardağı şeker
1 dilim limon
HAZIRLANIŞI:
Önce şerbetimizi hazırlayarak tatlımızın yapım aşamasına başlıyoruz.
Tencerede süt ile birlikte 1 su bardağı şekerin yarısını limon aroması ile birlikte 5 dakika kadar kaynatıyoruz.
Bir tencereye tereyağımızı koyarak eritiyoruz ve irmiğimizi içerisine ekliyoruz. irmiğimizin rengi kahverengiye dönmeden rendemizin küçük tarafı ile rendelediğimiz ve suyunu sıktığımız patateslerimizi içerisine ilave ediyoruz. 10 dakika kısık ateşte karıştırarak pişiriyoruz.
Kepçe yardımı ile daha önce kaynatmış olduğumuz sütlü karışımdan azar azar karıştırdıkça ekliyoruz. Sütü ekledikçe çekecektir. Fakat patatesli harcımızın sulu olmasına izin vermeyin. Harcımızı daha sonra soğumaya bırakıyoruz. Kabartma tozunu, kalan şekeri ekliyoruz ve tekrar karıştırıyoruz.
Yağlı kağıt serili tepsiye yemek kaşığı ya da dondurma kepçesi yardımı ile şekil vererek aralıklarla diziyoruz. 175 derecelik önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişiriyoruz. Fırından çıkan tatlımız ılıklaşmaya başlayınca sıcak şerbeti üzerlerine gezdiriyoruz. Tatlımızı ister sıcak olarak isterseniz de dinlendikten sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Free Counters
Hmm nefis görünüyor çok değişik bir tarif denenmeye değer ellerinize ve emeginize sağlık.
YanıtlaSilgulayinmutfagindan@blogspot.com
Gülay hanım beğenmenize çok sevindim. Gerçekten denemenizi isteyeceğim tatlılarımdan biridir. Beğeneceğinize eminim.
YanıtlaSilellerine sağlık canım farklı bir lezzet olmalı..
YanıtlaSilTeşekkür ediyorum Evet canım farklı güzel bir tatlı.Mutlaka denemeni öneririm.
YanıtlaSil