Son yazılar

12/29/2015

KADINBUDU KÖFTE

Yöresel lezzetlerle dolu tüm yemek tarifleri
Osmanlı Saray Mutfaklarından gelen yemek tarifleri
Nefis sunumlarında yer aldığı değişik pilav tarifleri

















Köfte geçmişten günümüze kadar gelen nefis ötesi lezzetlerden biridir. Akçaabat köfteden tutun, tükürük köftesine , Kıbrıs köftesinden, kaşarlı köfteye daha adını saymakla bitiremeyeceğim kadar çeşide sahiptir. Neredeyse yemek kültürümüzün en geniş yelpazeye sahip lezzetleri arasında yer alır köfte. Diğer köfte tariflerimi de incelemenizi öneririm. Kadın budu köftenin yeri hepsinde oldu gibi başkadır benim için. Adı ile bile doldurur sofraları.Yanında da pilav, ayran ve turşu da oldu mu değmeyin keyfimize. Ayrılmaz lezzetler olup çıkmışlar işte. Görüntüsü sizinde gördüğünüz gibi eksiksiz, muhteşem. Lezzeti deseniz bambaşka. Gelende karnı benim gibi şu an acıkmış olan biri için bu kelimeleri bile yazmak yetiyor. Dışı çıtır içi ise yumuşaklığını koruyor. Sizde bu lezzetli köfteyi evlerinizde mutlaka denemelisiniz. Sizlerden ricam denediğiniz tüm tarifler için yorum ve beğenilerinizi bildirmenizdir. Bu küçük işlem diğer kişiler için referans teşkil edecektir. Bunu unutmayınız lütfen. Sevgi ve lezzet dolu günler.

 MALZEMELER:

    -500 gr. yağsız kıyma ( yarısını dana yarısını koyun kıyması kullanabilirsiniz)
-2 yemek kaşığı pirinç
-1,5 su bardağı su ( pirinçler içi) 
-1 adet orta boy soğan
-2 yemek kaşığı sıvı yağ
-1 tatlı kaşığı tuz
-1 çay kaşığı yenibahar
-Yarım demet maydanoz
-1 çay kaşığı karabiber
-3 adet yumurta
-3 yemek kaşığı un

KIZARTMAK  İÇİN:
-Ay içer yağı 

HAZIRLANIŞI:

Pirinçlerimizi iyice ayıklayarak yıkıyoruz. 1,5 su bardağı suda yumuşayıncaya kadar haşlayoruz. Daha sonra suyunu süzüyoruz. Soğanları küp şeklinde ince  ince doğruyoruz. Kıymamızı iki eşit parçaya ayırıyoruz. Geniş bir tavada sıvı yağımızı iyice kızdırıyoruz. Soğanlarımızı pembeleşene kadar içerisine yarım kıymayıda ilave ederek kavuruyoruz. Maydanozu çok ince kıyıyoruz.
Kavrulan kıymayı soğuduktan sonra, kalan çiğ kıyma ile birleştiriyoruz. Maydanoz,   haşlanmış pirinç, karabiber,tuz, ve  yenibahar ekleyerek iyice yoğuruyoruz.
Köfte harcından yumurta büyüklüğünde parçalar alıyoruz ve ıslattığınız avucumuzda yuvarlıyoruz. Yassılaştırarak oval köfteler yapın. Tüm köfteleri bitirdikten sonra önce una, sonra çırpılmış yumurtaya bulayıp ,orta kızgın yağda her iki tarafı da altın sarısı bir renk alıncaya kadar kızartıyoruz .Sıcak veya soğuk olarak servis edibileceğimiz enfes köftelerimiz hazırdır.  Tarif öncesi açıklama yazımda da belirttiğim gibi denediğiniz tarifler için beğeni ve yorumlarınızı bildirmeyi unutmayınız.

Afiyet olsun.

Paylaş:

Yorum Gönder

Gmail hesabı olmayanlar YORUMLAMA BİÇİMİ kısmından ANONİM'i seçerek yorum yazabilirler. İsminizi de belirtmeyi unutmayınız. İlginiz için teşekkürler.

 
ÜSTTE ÇIK
Copyright ©Tüm Hakları Saklıdır.izinsiz kullanılamaz. 29.02.2016 Emelce Lezzetli Anlar .