Son yazılar

12/06/2015

KREMA DOLGULU KAKAOLU MUFFİN

Yöresel lezzetlerle dolu tüm hamur işi tarifleri
Çeçmişten günümüze lezzetle dolu tüm tarifler
İlginizi çekebilecek lezzetlerin yer aldığı tüm kek tarifleri







Tek kişilik porsiyonlar halinde hazırlanan ve sunumu yapılan ABD kökenli enfes keklerden biridir. Yapım ve sunum olarak Cupceke 'ede benzeyen bu kekin cupcek ten tek farkı üzerine krema sürülmeden de servis edilebiliyor olmasıdır. Ben bu tarifimde keklerin içerisini kremalar ile doldurarak daha da lezzetlendirdim. Isırdığınızda yumuşacık ağızınızda eriyen bir lezzet ortaya çıkıyor. Kremasının kıvamı ise muhteşem. Bu nefis muffinleri deneme sırası şimdi sizde. Lezzet garantili nefis bu muffinlerin tarifine geçmeden önce sizlerden bir isteğim olucak. Denediğiniz tüm tarifler için için yorum ve beğenilerinizi mutlaka yapmanızdır. Yapacağınız bu işlem diğer  kişiler için referans teşkil edecektir. Bunu unutmayınız. Tarife ait detaylı fotoğrafı sayfa sonunda bulabilirsiniz. Şimdi tarifimizi anlatma zamanı. Sevgi ve lezzet dolu günler.

MALZEMELER:


-2 yumurta
-4 kahve fincanı şeker
-6 kahve fincanı un
-2 have fincanı sıvı yağ
-2 kahve fincanı yoğurt
-1 paket kabartma tozu
-2 yemek kaşığı kakao
-Üzerine kakaolu kremşanti
-Fıstık parçaları

KREMASI:


-2,5 su bardağı süt
-1,5 kahve fincanı dolusu un
-1 kahve fincanından biraz fazla şeker
-1 paket hindistancevizi
-1 yemek kaşığı tereyağı

HAZIRLANIŞI:


Önce kremşantimizi tarifinden biraz az süt ile iyice çırpıyoruz ve donması için buzdolbına kaldırıyoruz.

Bir tencereye kremamızı hazırlamak için sütü, unu, şekeri, hindistancevizini koyarak çırpma teli ile iyice karıştırarak çırpıyoruz. Kıvam alana kadar pişiriyoruz. Ocaktan aldığımız ve ılıklaşmaya başlayan kremamıza tereyağını ekliyoruz ve tekrar karıştırıyoruz.
Çırpma kabımızda yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz. Üzerine sıvı yağ, yoğurt, kakao ve en son unu ilave ederek çırpmaya devam ediyoruz. Kabartma tozunu da ekledikten sonra son kez iyice karışması için çırpıyoruz.
12 adet muffin kalıbımıza karışımımızdan bir kepçe yardımı ile eşit miktarda dağıtıyoruz. Kabarma payını düşünerek kalıbın üzerinde 1 parmaktan biraz fazla boşluk bırakmamız gerekiyor. Muffinlerimizi bir tepsiye dizerek 175 derecede 25 dakika kadar kontrollü bir şekilde pişiriyoruz. Fırından çıkarttığımız ve soğumuş olan kekimizi ortasından kesme aparatı ile oyuyoruz eğer aparatınız yoksa bıçak ve çay kaşığı ile düzgünce bu işlemi yapabilirsiniz. Oyduğumuz kekin çıkan baş kısımlarını daha sonra kullanmak için atmıyoruz. Oyukların içerisine hazırlamış olduğumuz kremamızdan tatlı kaşığı yardımı ile koyuyoruz. Çıkarttığımız kek kapaklarının alt kısmını biraz alarak kekimizin üzerine geri kapatıyoruz.
Üzerine hazırladığımız kremşantimizi sürerek fıstık taneleri ile süslüyoruz. Krema dolgulu muffinlerimiz zervise hazırdır.Tarife ait detaylı fotoğrafı aşağıda bulabilirsiniz. Denediğiniz tarifler için lütfen beğeni ve yorumlarınızı eksik etmeyiniz.
Afiyet olsun.









Free Counters
Free Counters

Güncel lezzetlerle dolu tüm tariflerimize ulaşmak için lütfen linki ziyaret ediniz.

Paylaş:

Yorum Gönder

Gmail hesabı olmayanlar YORUMLAMA BİÇİMİ kısmından ANONİM'i seçerek yorum yazabilirler. İsminizi de belirtmeyi unutmayınız. İlginiz için teşekkürler.

 
ÜSTTE ÇIK
Copyright ©Tüm Hakları Saklıdır.izinsiz kullanılamaz. 29.02.2016 Emelce Lezzetli Anlar .