Son yazılar

12/03/2015

TAHİNLİ KURABİYE










Bu nefis kurabiyeyi sizlere Nasıl anlatsam bilemedim. Görüntüsü çok şık. Lezzeti ise bambaşka. Ağızda dağılan bir kıvama sahip. Damla çikolatalar tahin tadı ile birleşince " işte bomba bu" diyor insan. Size bir şoför vermemi ister misiniz? Bu kurabiyeler dinlendikçe sanki lezzetleniyor. İkram ettiğim kişilerden hiç olumsuz bir yorum almadım şimdiye kadar. Bu da hemen hemen özel günümde aklımın bir köşesinde olmasını sağlıyor. Özel istek aldığım bu kurabiyeleri mutlaka denemelisiniz. Bu ve bunun gibi lezzet dolu daha bir çok kurabiye tarifimi de incelemenizi isterim.Nefis lezzetlerdeki diğer tüm kurabiyelerimi bu yazıyı tıklayarak da inceleyebilirsiniz.
Şimdi bu enfes kurabiyelerin tarifine geçmeden önce sizlerden bir ricam olucak. Denediğiniz tüm tarifler için beğeni ve yorumlarınızı eksik etmemeniz. Yapacağınız bu küçük işlem diğer kişiler için referans olacaktır. Bunu unutmayınız. Şimdi tarif zamanı :) . Sevgi ve lezzet dolu günler.
Fıstıklı Antep Kurabiyesi tarifime BURADAN ulaşabilirsiniz.
Erik Marmelatlı Nişastalı un Kurabiyesi tarifime BURADAN ulaşabilirsiniz.
Diyet Kurabiye tarifime BURADAN ulaşabilirsiniz.





MALZEMELER:

-4 su bardağı un

-1 su bardağı toz şeker

-1 su bardağından biraz az tahin

-1 paket kabartma tozu

-Yarım su bardağı sıvı yağ

-Üzerine damla çikolata

HAZIRLANIŞI:

Un, şeker, kabartma tozu, sıvı yağ olmak üzere tüm hamur malzemelermizi bir kaba alıyoruz. Bardak ölçüleri farklı olabileceğini düşünerek ununuzu lütfen azar azar yoğurdukça ilave ediniz. Harmanlayarak yoğurmaya başlıyoruz. En son tahini ilave ediyoruz ve tekrar karıştırmaya devam ediyoruz.

Bu kurabiyede hamur sanki dağılacak gibi bir kıvamda oluyor. Fakat eliniz ile iyice şekillendirince tutuyor. Ben kalıp olarak dondurma kepçesini kullandım. Bunun için önce ceviz büyüklüğünde hamur parçaları elde ediyoruz. Bu parçaların üzerine dondurma kepçesinin altında kalacak şekilde ( resimde de göreceğiniz üzere ) birkaç çikolata parçası yerleştiriyoruz. Kepçeden çıkarttığımızda bu parçalar üstte görünür şekilde olucak. Yağlı kağıt serili tepsiye kurabiyelerimizi diziyoruz ve 175 derecede 25 dakika pişiriyoruz. Fırından çıkınca kurabiyelerimizin alt taban kısımlarının yanmaması için kurabiyelerimizi fırın ızgarasının üzerinde dinlendiriyoruz. Ağızda dağılan enfes kıvamdaki kurabiyelerimiz soğuyarak kendini toparladıkları sonra sunum için hazırdır. Tarif öncesi açıklam yazımda da belirttiğim gibi sizlerden isteğim denediğiniz tüm tarifler için beğeni ve yorumlarınızı eksik etmemenizdir. Yapacağınız bu işlem diğer kişiler açısından referans olacaktır. Bunu unutmayınız.

NOT: Yukarıdaki açıklama yazımda da belirttiğim gibi bu kurabiyeler dinlendikçe lezzetleniyor sanki. :)

Afiyet olsun.












Güncel lezzetlerle dolu tüm tariflerimi incelemenizi öneririm. Bunun için lütfen tıklayınız.







Paylaş:

2 yorum :

  1. Muhteşem lezzetli bir kurabiye. Tarifinizi denedim ve misafirlerim çok beğendi. Teşekkürler. ELİF.

    YanıtlaSil

Gmail hesabı olmayanlar YORUMLAMA BİÇİMİ kısmından ANONİM'i seçerek yorum yazabilirler. İsminizi de belirtmeyi unutmayınız. İlginiz için teşekkürler.

 
ÜSTTE ÇIK
Copyright ©Tüm Hakları Saklıdır.izinsiz kullanılamaz. 29.02.2016 Emelce Lezzetli Anlar .