Son yazılar

12/05/2015

NARLI KISIR




Kısır, öğle saati çay davetlerimizin pratik ve lezzetli salata türüdür. Yanında ayran olmadan olmaz elbette. Bu sunumu da epey ilgi topladı. Yaptığım küçük dokunuşlar bile lezzetini katlamaya yetiyor. Narlarda gerçekten çok hoş bir lezzet katıyor. Denemenizi öneririm. Narın sağlık açısından faydalarınıda düşününce kullanmadan geçemiyor insan. Deneyin sizin de güzel yorumlar alacağınıza eminim. 

MALZEMELER:


2 su bardağı ince bulgur

1,5 su bardağı sıcak su
Yarım demet maydanoz
1 su bardağı ayıklanmış nar taneleri
2 yemek kaşığı nar ekşisi
2 adet domates
2 adet salatalık
5 dal marul
1 adet soğan
3 diş sarımsak
3 yemek kaşığı dolusu saça
1,5 çay baradağı zeytinyağı
1 çay bardağı iri çekilmik ceviz

HAZIRLANIŞI:


Derin bir kaba ince bulgurumuzu koyuyoruz ve üzerine 1,5 çay bardağı sıcak suyumuzu dökerek bir kaşık yardımı ile suyun heryerine gelmesini sağlıyoruz. Kabımızın ağzını sıkıca kapatarak bulgurlarımızı şişmesi için dinlenmeye bırakıyoruz.

Ayrı bir kapta tüm salata malzemelerimizi doğruyoruz, maydanozlarımızı kıyıyoruz ve harmanlıyoruz. Ayıkladığımız nar tanelerinden yarım çay bardağı süslemek için ayırıyoruz ve gerisini salata kasemize ekliyoruz.
Salçamızı ise bulgurlarımızın içerisine ekleyerek kaşık yardımı ile tüm harcı karıştırıyoruz, doğrayarak harmanladığımız salata malzemelerimiz ile birleştiriyoruz. Üzerine limon suyu ve nar ekşisi gezdiriyoruz. Cevizlerimizi de ilave ederek ezmeden karıştırıyoruz. 
Dikdötgen bir kalıba kısırlarımızı koyuyoruz ve kaşık yardımı ile şekillendiriyoruz. Servis tabağımıza ters çeviriyoruz ve en son dokunuş olarak ayırdığımız nar tanelerini üzerine serpiştiriyoruz. Kısırımız sunuma hazırdır.
Afiyet olsun.

Paylaş:

Yorum Gönder

Gmail hesabı olmayanlar YORUMLAMA BİÇİMİ kısmından ANONİM'i seçerek yorum yazabilirler. İsminizi de belirtmeyi unutmayınız. İlginiz için teşekkürler.

 
ÜSTTE ÇIK
Copyright ©Tüm Hakları Saklıdır.izinsiz kullanılamaz. 29.02.2016 Emelce Lezzetli Anlar .